100Hoog – Rotterdam Wijnhaven

Van thiel heeft een samenwerkingsproject 100Hoog, dit is een imposante toren aan de Wijnhaven in Rotterdam. Door de unieke locatie in het centrum, evenwijdig aan de haven, dicteert dit gebouw de skyline van Rotterdam en geeft het zijn bewoners een uniek uitzicht over de stad. Het gebouw met 152 woningen, 1050 m² commerciële ruimten en 165 parkeerplaatsen is ontworpen door Klunder Architecten.

Aan de zuidzijde van het gebouw domineert glas de gevel en aan alle overige zijden is vooral het metselwerk wat in het oog springt. Het 33 verdiepingen tellende gebouw is mede mogelijk gemaakt door SIW Steigerwerken. Ze hebben een indrukwekkende steiger van meer dan 100 meter hoog neergezet, volledig opgebouwd uit Tube-Lock® en THIEL spiekoppelingen.

In 2011 is de bouw van het project gestart en in december 2013 was het gebouw gereed.

Van Thiel is trots om meegewerkt te hebben aan het project 100Hoog.

Locatie Rotterdam
Architect Klunder Architecten
Aannemer BAM
Steiger SIW Steigerwerken Numansdorp
Jaar 2011 – 2013

 

 

Gebruikte producten

Tube Lock

Tube-Lock®

Tube-Lock® is dé basis voor een flexibele, veilige steiger: lichtere componenten, eenvoudige en snelle (de)montage mogelijk door 1 persoon.      
Bekijk

Kruiskoppeling

De kruiskoppeling staat ook bekend als draadkoppeling, RM of ERREM koppeling. Verbindt twee steigerbuizen haaks op elkaar.
Bekijk

Draaikoppeling

De draaikoppeling staat ook bekend als draadkoppeling, RM of ERREM koppeling. Verbindt twee steigerbuizen met elkaar.
Bekijk

Voetplaat

Een voetplaat is een met dunne, massieve pen voor Tube-Lock staanders. Voor het funderen van de totale steiger.
Bekijk
Uitzetkorteling

Uitzetkorteling

Uitzetkorteling zijn vereenvoudigt het uitzetten van de steiger. De vaste koppelingen zorgen voor een uniforme afstand tussen de staanders.
Bekijk

Systeemkorteling

De systeemkorteling verbindt de liggers van de werkvloer met elkaar. Met uitschuiver voor planken tussen de binnenstaander en het bouwwerk.
Bekijk