De Groene Kaap – Rotterdam Katendrecht

Van Thiel heeft een project, de Groene Kaap bevindt zich in Rotterdam Katendrecht, het voormalige havengebied dat is getransformeerd tot een hippe stadswijk. Het project bestaat uit vier gebouwen en vijf woontorens. Deze torens zijn met elkaar verbonden door verschillende bruggen en tuinen. In het complete complex worden 450 huur- en koopwoningen gerealiseerd.

De volledige steiger is opgebouwd door SIW Steigerwerken Numansdorp. Zij werken met materialen uit het Tube-Lock concept. Met de basisproducten zoals de buizen met Tube-Lock verbindingen, voetplaten voor Tube-Lock staanders, kruis- en draaikoppelingen en de verschillende kortelingen is de basis neergezet.

Het voordeel van een Tube-Lock steiger is de flexibiliteit: de slaghoogtes kunnen vrij gekozen worden en uitstekende elementen zoals bruggen en balkons vormen geen probleem omdat hier makkelijk omheen gebouwd kan worden.

Van Thiel is trots om dit project de Groene Kaap in samenwerking heeft mogelijk gemaakt.

Locatie Rotterdam
Architect Bureau Massa
Aannemer Stebru Bouw
Steiger SIW Steigerwerken Numansdorp
Jaar 2017 – 2020

 

De foto’s en dronebeelden zijn gemaakt voor Jeremiah Klop.

Gebruikte producten

Tube Lock

Tube-Lock®

Tube-Lock® is dé basis voor een flexibele, veilige steiger: lichtere componenten, eenvoudige en snelle (de)montage mogelijk door 1 persoon.      
Bekijk

Kruiskoppeling

De kruiskoppeling staat ook bekend als draadkoppeling, RM of ERREM koppeling. Verbindt twee steigerbuizen haaks op elkaar.
Bekijk

Draaikoppeling

De draaikoppeling staat ook bekend als draadkoppeling, RM of ERREM koppeling. Verbindt twee steigerbuizen met elkaar.
Bekijk
Uitzetkorteling

Uitzetkorteling

Uitzetkorteling zijn vereenvoudigt het uitzetten van de steiger. De vaste koppelingen zorgen voor een uniforme afstand tussen de staanders.
Bekijk

Systeemkorteling

De systeemkorteling verbindt de liggers van de werkvloer met elkaar. Met uitschuiver voor planken tussen de binnenstaander en het bouwwerk.
Bekijk

Voetplaat

Een voetplaat is een met dunne, massieve pen voor Tube-Lock staanders. Voor het funderen van de totale steiger.
Bekijk

Leuningdrager

Deze leuningdrager biedt ruimte voor 2 planken. Voor het veilig en flexibel bevestigen van steigerplanken aan steigerbuizen.
Bekijk

Kantplankhouder/schopplank

Deze kantplankhouder biedt ruimte voor 1 plank. Voor het veilig en effectief bevestigen van een steigerplank aan de staanders.
Bekijk