Nieuwbouw Project – Nottingham

Tube-Lock® buizen kunnen gebruikt worden voor veel doeleinden. Vaak worden Tube-Lock® buizen toegepast als staander of ligger in een standaard steiger. Hier zijn ze een alternatief voor losse buizen die verbonden worden met laskoppelingen in de traditionele steigerbouw.

Naast de standaard toepassingen kunnen Tube-Lock® buizen ook toegepast worden in andere situaties. In dit nieuwbouwproject in Nottingham heeft Attridge Scaffolding Tube-Lock® buizen gebruikt als randbeveiliging. Ze hebben 2 meter buizen gebruikt voor de staanders en hebben Tube-Lock® buizen met elkaar verbonden om een doorlopende leuning te creëren. De staanders en liggers van de randbeveiliging zijn vervolgens met elkaar verbonden door standaard koppelingen.

Attridge Scaffolding heeft ook Tube-Lock® buizen gebruikt voor de steiger aan de buitenzijde van het gebouw. Om de steiger compleet te maken, heeft Attridge Scaffolding ook de 5+3 systeemkorteling gebruikt. Tube-Lock® buizen combineren de snelheid van systeemsteigerbouw en de flexibiliteit van traditioneel steigerbouw. Samen met de Tube-Lock® buizen vormen deze onderdelen de basis voor de steiger.

Het voordeel van het gebruiken van systeemkortelingen is dat ze voorzien zijn van uitschuivers. Wanneer de uitschuivers volledig uitgeschoven zijn, kunnen er 3 planken op gelegd worden. Dit zorgt ervoor dat er makkelijker gemetseld kan worden. De uitschuiver kan ingeschoven worden als het metselwerk op de slag gereed is. Zo kan de steiger ten alle tijde blijven staan. Daarnaast maken de systeemkortelingen het ook makkelijk om de juiste afstand te bepalen tussen de staanders. De kortelingen verbinden de liggers met elkaar, waardoor er een uniforme afstand tussen de staanders ontstaat.

Gebruikte producten

Tube Lock

Tube-Lock®

Tube-Lock® is dé basis voor een flexibele, veilige steiger: lichtere componenten, eenvoudige en snelle (de)montage mogelijk door 1 persoon.      
Bekijk

Systeemkorteling

De systeemkorteling verbindt de liggers van de werkvloer met elkaar. Met uitschuiver voor planken tussen de binnenstaander en het bouwwerk.
Bekijk