Saltburn Railway Viaduct – North Yorkshire

Crossway Scaffolding Group is betrokken bij de renovatie van het Saltburn railway Viaduct. Het viaduct in victoriaanse stijl is gebouwd in 1860 in het Verenigd Koninkrijk. Het is van groot historisch belang voor North Yorkshire en er gaan dagelijks goederen en goederentreinen over de brug.

Network Rail heeft de opdracht aan Crossway Scaffolding Group gegeven om een steiger te ontwerpen en bouwen om toegang te verlenen tot het viaduct. Het Saltburn railway Viaduct is meer dan 200 meter lang en 40 meter hoog. De volledige steiger bevat ongeveer 1000 ton materiaal. Crossway Scaffolding Group heeft deze steiger opgebouwd in 6 maanden tijd.

Het materiaal wat gebruikt is om de steiger op te bouwen zijn Tube-Lock® buizen van Van Thiel United. Tube-Lock® buizen zijn snel en eenvoudig te gebruiken: ze kunnen met elkaar verbonden woorden door een draaibeweging. Er zijn geen overige onderdelen meer nodig om de verbinding veilig te maken. Daarnaast hoeven de verbindingen in de steiger niet meer te verspringen. Tube-Lock® is net zo sterk als een volledige, lange buis en de verbinding mag zelfs op trek belast worden.

De basis voor de steiger is gemaakt met materiaal van RMD. Galgbeugels zijn met bouten aan het viaduct verankerd. Hierop is de rest van de steiger bevestigd.

Gebruikte producten

Tube Lock

Tube-Lock®

Tube-Lock® is dé basis voor een flexibele, veilige steiger: lichtere componenten, eenvoudige en snelle (de)montage mogelijk door 1 persoon.      
Bekijk