Warwick Castle – Warwickshire

De geschiedenis van Warwick Castle begint in de Middeleeuwen. De basis voor het huidige kasteel is een houten fort wat al gebouwd is in 1068. Door de jaren heen is dit fort uitgebouwd tot het huidige kasteel. Door de jaren heen heeft het kasteel veel verschillende functies gehad, maar nu is het een toeristische bestemming, met duizenden bezoekers per jaar. In 2001 is het kasteel uitgeroepen tot een van de top historische huizen en monumenten in het Verenigde Koninkrijk door de Britisch Tourist Authority.

Warwick Castle is een Grade 1 listed building, wat inhoudt dat het een zeer belangrijk gebouw is voor het nationale erfgoed. Om dit stukje geschiedenis te beschermen is het onderhoud erg belangrijk. De partij verantwoordelijk voor het realiseren van een steiger is Attridge Scaffolding. Attridge Scaffolding kreeg de opdracht om een steiger te bouwen waarmee de renovatie van het steenwerk aan de buitenkant van het kasteel uitgevoerd kon worden.

Door de schuine wanden van het kasteel, was het ontwerpen en bouwen van de steiger een uitdaging. Uiteindelijk heeft Attridge Scaffolding een oplossing gevonden door de systeemkortelingen van Van Thiel.

De systeemkortelingen zijn voorzien van een uitschuiver die het mogelijk maakt om de steiger volledig aan te passen aan de situatie. De maximum lengte van de uitschuiver is voor 3 planken, en de uitschuiver is traploos uit te schuiven.

Een ander voordeel van de systeemkortelingen van Van Thiel is dat deze het makkelijk maken om de juiste afstand tussen de staanders te kiezen. De kortelingen worden met twee spiekoppelingen aan de liggers van de steiger vastgemaakt. Spiekoppelingen zijn een sneller alternatief voor boutkoppelingen. Ze kunnen eenvoudig gemonteerd worden voor 1 tot 3 slagen met een steigerhamer.

Naast systeemkortelingen zijn in dit project ook Tube-Lock® buizen gebruikt om de steiger op te bouwen. Door het gebruik van Tube-Lock® kunnen buizen snel en makkelijk met elkaar verbonden worden. Door het gebruik van Tube-Lock® buizen zijn laskoppelingen overbodig. Daarnaast kunnen Tube-Lock® buizen met elkaar verbonden worden zonder het gebruik van gereedschap. De buizen worden met elkaar verbonden door een simpele draaibeweging.

Gebruikte producten

Tube Lock

Tube-Lock®

Tube-Lock® is dé basis voor een flexibele, veilige steiger: lichtere componenten, eenvoudige en snelle (de)montage mogelijk door 1 persoon.      
Bekijk

Systeemkorteling

De systeemkorteling verbindt de liggers van de werkvloer met elkaar. Met uitschuiver voor planken tussen de binnenstaander en het bouwwerk.
Bekijk
Uitzetkorteling

Uitzetkorteling

Uitzetkorteling zijn vereenvoudigt het uitzetten van de steiger. De vaste koppelingen zorgen voor een uniforme afstand tussen de staanders.
Bekijk