Tube-Lock®

Tube-Lock® is dé basis voor een flexibele, veilige steiger: lichtere componenten, eenvoudige en snelle (de)montage mogelijk door 1 persoon.      
Interactieve steiger bekijken
HandleidingHandleiding Tube-Lock concept 2014-02

Tube-Lock® concept combineert flexibiliteit, eenvoud, sterkte en snelle (de)montage.

De multifunctionele Tube-Lock® concept steiger bestaat uit 6 onderdelen:

  • De in de uiteinden van de buis gedrukte Tube-Lock® verbinding zorgt voor een sterke verbinding van buizen in de lengterichting.
  • Kruiskoppelingen verbinden staanders, liggers en leuningen onder een hoek van 90°.
  • Draaikoppelingen verbinden buizen onder een hoek.
  • Uitzetkortelingen maken montage van de Tube-Lock® concept steiger gemakkelijk, omdat de staanders op de juiste afstand van elkaar worden geplaatst.
  • Systeemkortelingen, ca. 900 mm hart op hart, verbinden de liggers bij de werkvloer met elkaar, zodat er 6 steigerplanken naast elkaar liggen.
  • De systeemkorteling is voorzien van een uitschuiver die het mogelijk maakt maximaal 3 steigerplanken tussen de binnenstaander en het bouwwerk te monteren.

Het concept is ontworpen voor de bouw van gevelsteigers en is tevens uitstekend inzetbaar in de industrie, scheeps- en vliegtuigbouw.

Tube-Lock buizen, uitzetkortelingen en systeemkortelingen kunnen tevens uit uw eigen buismateriaal worden vervaardigd.

 

Kwaliteitseisen

De producten gefabriceerd door van Thiel United voldoen aan strenge kwaliteit en productienormen. Voor de montage van Tube-Lock® concept steigers gelden bepalingen van de nieuwste Europese en Nederlandse wetgeving en normen en nieuwste stand der techniek. Tube-Lock®, kruis- en draaikoppelingen voldoen aan de NEN-EN74 en zijn gecertificeerd door de Technische Universität München (TÜM).

In verband met veiligheid en wettelijke aansprakelijkheid adviseren wij u uitsluitend originele van Thiel United Tube-Lock® concept onderdelen te gebruiken.

Tube-Lock® concept steigeronderdelen kunnen bij gebruik in combinatie met houten steigerdelen. Deze moeten voldoen aan het KOMO productcertificaat voor houten steigerdelen de BRL 9923.

Steigers hoger dan 24 meter en in deze handleiding niet vermelde bouwvormen. Deze dienen een statische berekeningen te krijgen ter onderbouwing. Van Thiel United B.V. kan in overleg statische berekeningen voor u verzorgen.

Alle onderdelen vóór montage controleren op beschadigingen. Beschadigde onderdelen zijn niet klaar voor gebruik.

Ter advisering is op aanvraag een instructeur beschikbaar.

achtergrond

Gerelateerde producten

Systeemkorteling

De systeemkorteling verbindt de liggers van de werkvloer met elkaar. Met uitschuiver voor planken tussen de binnenstaander en het bouwwerk.
Bekijk
Uitzetkorteling

Uitzetkorteling

Uitzetkorteling zijn vereenvoudigt het uitzetten van de steiger. De vaste koppelingen zorgen voor een uniforme afstand tussen de staanders.
Bekijk

Voetplaat

Een voetplaat is een met dunne, massieve pen voor Tube-Lock staanders. Voor het funderen van de totale steiger.
Bekijk