Doppen

Op de bouw worden steigermaterialen vies. Zowel tijdens het gebruik van de steiger als tijdens de demontage fase komen de materialen in aanraking met zand, modder en klei. Vooral in de opening van buizen zoals bij uitzetkortelingen en systeemkortelingen blijft er vaak zand en klei achter. Dit kan voor problemen zorgen.

Hierdoor moeten de materialen voordat ze verzonden zijn en bij een ander project tot gebruik komen.  Eerst is een uitvoerige schoonmaak van belang. Dit kost tijd en mankracht die u liever uitspaart en in wilt zetten op een nieuw project.

  • Tijd en kosten besparen: materialen hoeven niet meer van binnen schoongemaakt te worden
  • Eenvoudig te monteren: inslaan met een (steiger)hamer
  • Perfecte pasvorm: ontwikkeld voor steigerbuizen
  • Val- en stootbestendig: gemaakt van hard kunststof

Onze oplossing

Om deze problemen tegen te gaan bieden wij een oplossing: onze uitzetkortelingen en systeemkortelingen kunnen afgesloten worden met speciale doppen. Hierdoor kan er geen zand, modder en klei meer in de buizen komen, en hoeft u de buizen na gebruik niet meer van binnen schoon te maken.

Specificaties

Deze doppen zijn gemaakt van hard kunststof. Daardoor wegen de doppen vrijwel niets, maar zijn deze toch val- en stootbestendig. De doppen vallen binnen de metalen rand van de korteling zodat ze minder kwetsbaar zijn en hebben daardoor een langere levensduur.

Daarnaast zijn ze eenvoudig te monteren, ze worden simpelweg in het open einde van de korteling geslagen met een (steiger)hamer. Omdat de doppen speciaal ontwikkeld zijn voor steigerbuizen, hebben deze exact de juiste afmetingen. Hierdoor zitten de doppen goed vast en laten deze niet zomaar los.

Mogelijkheden

De doppen zijn te bestellen in verschillende kleuren, bijvoorbeeld in uw eigen bedrijfskleur. Hierdoor heeft u ook de mogelijkheid om uw materiaal te markeren met deze doppen.

Ze kunnen los besteld worden zodat u ze zelf kunt monteren op uw reeds aangekochte materiaal, maar u kunt ook nieuwe kortelingen bestellen met doppen. Wij zullen dan de doppen voor u monteren in onze productie en zullen de kortelingen compleet bij u aanleveren.

Naast kortelingen kunnen ook andere producten gemaakt met standaard steigerbuis afgesloten worden door deze doppen. Denkt u bijvoorbeeld aan verankeringsbuizen of hulpleuningen.

Wilt u graag nog wat meer informatie ontvangen? Of bent u benieuwd naar de opties en prijzen voor uw situatie? Neem dan contact met ons op! Wij kijken graag met u mee naar de verschillende mogelijkheden!