Over ons

Van Thiel United ontwikkelt en produceert innovatieve steigermaterialen. Wij zijn gespecialiseerd in totaaloplossingen voor de traditionele steigerbouw en we zijn wereldwijd koploper in de markt voor onderdelen complementair aan systeemsteigers.

In 1842 is het bedrijf opgericht door Piet van Thiel. De fabriek in Beek en Donk was in de beginjaren voornamelijk ingericht als smederij en weverij. Hier werden producten zoals spijkers en linnen zakken geproduceerd. Later werd hier ook een draadtrekkerij aan toegevoegd zodat er draadnagels geproduceerd konden worden.

Rond 1950 werd de eerste steigerkoppeling ontwikkeld en geproduceerd. Deze staat nu nog steeds wereldwijd bekend als de THIEL spiekoppeling.

Door de jaren heen is Van Thiel United zich steeds meer gaan specialiseren in de ontwikkeling en productie van steigermaterialen. In het jaar 2000 is de bedrijfstak welke verantwoordelijk was voor het vervaardigen en verkopen vanĀ  bevestigingsmiddelen verkocht en concentreert Van Thiel United zich volledig op de steigerwereld.

Vandaag vindt onze volledige productie nog steeds plaats in Beek en Donk. Door de optimalisatie van het productieproces en investeringen in gespecialiseerde machines kunnen wij ons volledige assortiment produceren in onze eigen fabriek. Zo kunnen wij de kwaliteit van onze producten zelf bewaken en altijd garanderen. Het geeft ons ook de mogelijkheid om snel in te spelen op vragen vanuit de markt.