Newstead Abbey – Nottinghamshire

Newstead Abbey was een klooster tot het gebouw omgebouwd werd naar een landhuis in 1540. Het klooster werd al in 1170 gesticht. Nu is Newstead Abbey een populaire toeristische attractie, inclusief museum, en is het gebouw open voor bezoekers.

Het klooster is een Grade 1 Listed building, een status voor gebouwen van groot historisch belang in het Verenigd Koninkrijk. Daarom moet het gebouw goed onderhouden worden.

Tamworth Scaffolding heeft de steiger voor het onderhoud aan het gebouw ontworpen en gebouwd. Een belangrijk onderdeel van deze steiger zijn de Tube-Lock® buizen van Van Thiel United. Het voordeel van Tube-Lock® buizen is dat ze sneller en makkelijker met elkaar verbonden kunnen worden dan dat buizen met een laskoppeling in de traditionele steigerbouw met elkaar verbonden kunnen worden.

Als er onderhouds- of renovatiewerkzaamheden uitgevoerd moeten worden aan aan gebouw, is het belangrijk dat de steiger de volledige vorm van het gebouw volgt. Dit is vrijwel altijd alleen mogelijk met traditionele steigerbouw. Voor een perfect passende steiger is flexibiliteit erg belangrijk. Door het toepassen van Tube-Lock® buizen kan de snelheid van systeemsteigerbouw gecombineerd worden met de flexibiliteit van traditionele steigerbouw. Hierdoor wordt het beste van beide vormen gecombineerd in één product.

Meer projecten met Tube-Lock® buizen zien? Kijk dan bij onze andere projecten!

Gebruikte producten

Tube Lock

Tube-Lock®

Tube-Lock® is dé basis voor een flexibele, veilige steiger: lichtere componenten, eenvoudige en snelle (de)montage mogelijk door 1 persoon.      
Bekijk